Informasjonskapsler

Merk! Hvis du er under 16 år, må du først få tillatelse fra foreldre eller foresatte til å bruke nettstedet vårt!

Alle nettstedene våre bruker informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten fil som blir sendt til datamaskinen din når du bruker dette nettstedet. Filen blir lagret på datamaskinens harddisk av nettleseren din. Informasjonen i en informasjonskapsel kan sendes tilbake til våre tjenester ved påfølgende besøk.

Nettstedet vårt bruker tre typer informasjonskapsler.

1. Funksjonelle informasjonskapsler som bidrar til at nettstedet fungerer så effektivt som mulig. Dette kan for eksempel være å vise banneret for tillatelse til å bruke informasjonskapsler når du besøker nettstedet for første gang.

2. Informasjonskapsler fra Google Analytics som helt anonymt husker datamaskinen eller mobilenheten din når du besøker nettstedet. Google Analytics er en ekstern tjeneste som samler inn standard innloggingsinformasjon på internett for å bestemme atferdsmønstre til de besøkende. Denne informasjonen blir behandlet på en måte som ikke identifiserer brukeren personlig. Vi bruker den til å følge med på hvor mange som bruker kildene våre, noe som igjen hjelper oss med å forbedre nettstedene våre.

3.1 Informasjonskapsler fra tredjeparter til annonseringsformål

På nettstedet vårt vil du jevnlig kunne se annonser. Disse annonsene er en nødvendig inntektskilde for oss. Vi bruker dem til å finansiere nettstedet. Visse annonser kan bruke informasjonskapsler. Disse annonsene blir plassert på nettstedet av tredjeparter.

Informasjonskapsler for brukertilpasning blir plassert etter at du har gitt din tillatelse. Du kan gjøre dette ved å klikke på «godta»-knappen i informasjonskapsel-banneren eller fortsette på nettstedet etter at informasjonskapsel-banneren er synlig.

3.2 Google

Nettstedet vårt inneholder annonser levert av det amerikanske selskapet Google. Disse kan bruke informasjonskapsler og andre teknologier, som Google Analytics, for å spore hvordan brukere omgås nettstedet. Informasjonen som samles inn på denne måten, inkludert datamaskinens adresse (IP-adresse), blir overført til Google og lagret av på servere i USA.

Google bruker denne informasjonen til å spore hvordan nettstedet vårt blir brukt, for å gi oss rapporter om nettstedet samt for å informere annonsørene om effektiviteten til deres kampanjer. Hvis Google blir forpliktet til å gjøre det, kan de levere denne informasjonen til tredjeparter, eller alternativt, så lenge disse tredjepartene behandler informasjonen på vegne av Google. Dette har vi ingen kontroll over.

Følgende annonseringsfunksjoner fra Google Analytics er implementert på nettstedet vårt:

- Remarketing med Google Analytics
- Rapporter for Google Display Network-visninger
- Rapporter for demografiske kategorier og interessekategorier i Google Analytics
- Integrerte tjenester som krever at Google Analytics henter inn opplysninger gjennom annonserings-informasjonskapsler og ID-er.

Du kan velge å deaktivere annonseringsfunksjonene til Google Analytics ved å bruke nettleserutvidelsen Google Analytics Opt-out eller via «Annonseinnstillinger». Mer informasjon om Googles personvern

3.3 Andre annonseringsselskaper

Vi bruker også andre eksterne annonseringsselskaper for å vise annonser på nettstedet vårt. Disse selskapene kan potensielt bruke opplysninger om dine besøk på våre eller andre sine nettsteder for å vise annonser for varer og tjenester som kan være av interesse for deg. Hvis du ønsker mer informasjon om denne prosessen eller ønsker å forhindre at selskaper bruker slike opplysninger om deg, kan du klikke på denne linken.

Sletting av informasjonskapsler

Har du innvendinger mot vår bruk av informasjonskapsler? Du kan når som helst slette informasjonskapsler fra nettleserens innstillinger. Dette er imidlertid noe du må gjøre selv ettersom disse informasjonskapslene blir lagret direkte på enheten din. Ytterligere instruksjoner finner du i hjelp-seksjonen til nettleseren din. På www.youronlinechoices.com kan du sentralt slette informasjonskapsler fra tredjeparter. Dette vil sikre at de ikke kommer tilbake når du besøker et annet nettsted.