Brøk-dykking

Spill også:

I spillet Brøk-dykking skal du dykke dypt ned i havet med ubåten din. På stranda finnes det mange fortellinger om dette brøk-havet, og det sies at mange verdifulle skatter bare venter på å bli funnet. Det er bare et problem, nemlig at havet er fylt med all slags vanskelige brøker. Legg ut på et eventyr med ubåten og løs alle brøkene for å finne skattene.

Når du starter spillet, vil du først kunne velge hvilken oppgavetype du ønsker å øve på. Oppgavetypene du kan velge mellom er: finne fellesnevner, forkorting av brøker, addisjon av brøker, subtraksjon av brøker, multiplikasjon av brøker og divisjon av brøker. Når du har valgt en ferdighet og et nivå, kan du gå videre for å velge utstyret ditt. Her kan du velge ubåt og kjøpe andre ubåter dersom du har samlet opp nok mynter.

Når du har kommet deg dypt ned i havet, vil målet ditt være å samle sammen bobler med tall. Så snart du har samlet sammen nok bobler, vil du få en brøkoppgave som du må løse. Løs regnestykke og ta de boblene som sammen former svaret. Hvis du svarer riktig på 8 spørsmål, går du videre til neste nivå. Hvis du svarer feil på en oppgave, vil du miste et liv. Men det finnes også andre måter å miste liv på. Det finnes nemlig farlige fisker som ønsker å stoppe deg. Du må forsøke å unngå disse fiskene og avgi gode svar slik at du ikke går ned.

I dette spillet kan du også samle sammen mynter som du trenger for å kjøpe bedre ubåter. Disse myntene finner du i bobler eller i sjeldne skatter på havbunnen. Kos deg med dykkingen og matematikken!